Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018

Απάντησε σε τηλεθεατή για την Εθνικιστική Ιδεολογία

Τηλεθεατής: Πριν από 4 ώρες 
" Ξεκινησα να παρακολουθω το βιντεο σου με προσοχη και θα το ξαναδω!Πας να παρουσιασεις τον εθνικισμο σαν κατι αγνο,με τον ιδιο τροπο περιπου που το κανει ο πλευρης!Ειναι ομως ετσι? Ξεχασες να πεις ή μαλλον το κανεις εσκεμμενα οτι παγια τακτικη του καθε εθνικιστη ειναι να παρουσιασει το δικο του εθνος σαν ''θυμα'' και το ''αντιπαλο'' εθνος ,τον ''προαιωνιο εχθρο'' σαν ''θυτη'';


Απάντησις


Σε ευχαριστώ για την προσοχή σου. Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω σύντομα και περιεκτικά. Α. Δεν προσπαθώ να "παρουσιάσω τον Εθνικισμό κάπως", παρουσιάζω τον Εθνικισμό όπως τον βλέπω εγώ. Β. Δεν υπάρχει "τακτική του κάθε Εθνικιστή".Ούτε του κάθε αριστερού, δεξιού ή κεντρώου, τακτικές υπάρχουν εν δυνάμει τόσες, όσες και οι άνθρωποι. Άλλο αν οι πολλοί διαλέγουν να μην σκέπτονται αλλά να κατηγοριοποιούνται, να σκέπτονται και να δρουν ως μάζα. Είναι θλίβερη κατάληξη αυτό για οποιονδήποτε πέσει σε αυτή την παγίδα. Ο Εθνικισμός είναι φυσιολογική, έμφυτη εκδήλωση του ανθρώπου. Είναι συνέχεια της αγάπης στην οικογένεια και την κοινότητα και τον ακολουθεί η κατανόηση του εθνικισμού και των άλλων εθνών, η αγάπη στον άνθρωπο γενικά.
Εθνικιστική ιδεολογία, βιβλίο του Γεωργίου Παπασημάκη 
Θύματα και θύτες υπάρχουν αδιαλείπτως κατά τη διάρκεια της ιστορίας και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Μήπως δεν έγιναν οι τραγικές γενοκτονίες των Μικρασιατών, των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων; Τι έπαθαν οι Εβραίοι από τους Γερμανούς; Που είναι η Εβραική κοινότητα Θεσσαλονίκης; Οι Ινδιάνοι της Αμερικής ή οι μαύροι Αφρικανοί από τους δυτικούς conquistadores αποικιοκράτες; Αναμφίβολα κάποιοι από αυτούς ήταν ή εξακολουθούν να είναι θύματα και οι άλλοι θύτες.


Δείτε το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Q3oyHUhVHzA&lc=UgxQtYwp-Y6jhRtD6xN4AaABAg


Γεώργιος Παπασημάκης
www.ereunitiko.blogspot.com
papasimakis@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ομιλία του Γεωργίου Παπασημάκη για τον Παύλο Μελά στο προαύλιο της Οικίας του Ήρωα!

Το δισκοπότηρο της Αγιά Σοφιάς