Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

Διάλογος Γεώργιου Παπασημάκη με αναγνώστη μας για τη Βόρεια Ήπειρο
Γεώργιος Παπασημάκης:
Να και μια φορά που κάποιος εκφράζει αντίθετη άποψη στα γραπτά μου με ευγένεια και τεκμηρίωση. Θα ερευνήσω όσα αναφέρετε για τις σχέσεις Σέρβων κ Αλβανών τον 20ο αιώνα και θα επανέλθω, θα ήθελα όμως και από εσάς τη θέση σας για το θέμα της Βορείου Ηπείρου.

Αναγνώστης: Κοιτάξτε, δεν μου αρέσουν οι ύβρεις, οι προσβολές και γενικά η ψευτομαγκιά τους ενός απέναντι στον άλλον. Συνήθως τέτοιου ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ επιπέδου είναι οι διάλογοι στο διαδίκτυο. Εμένα δεν μου αρέσει αυτό. Προτιμώ τον πολιτισμένο διάλογο με επιχειρήματα, ή και χωρίς επιχειρήματα μεν, αλλά με ευγένεια και σωστό τρόπο. Όταν κάποιος θέλει να είναι σωστός και πολιτισμένος άνθρωπος, πρέπει να συμπεριφέρεται με ευγένεια. Σίγουρα πάντως δεν προσφέρει στην πατρίδα του και στη θρησκεία του όποιος βρίζει ή παριστάνει τον επαναστάτη του πληκτρολογίου (αυτό αφορά όλους τους ηλίθιους που γράφουν και σχολιάζουν στο διαδίκτυο παριστάνοντας τους γνώστες των πάντων και βρίζοντας τον συνομιλητή τους και δεν αφορά εσάς).

Όσον αφορά για την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, τί θα θέλατε να σας πω; Σίγουρα έχουν υποστεί αδικίες, τις ίδιες όμως αδικίες υπέστησαν επί Χότζα (κυρίως) και οι Αλβανοί. Δεν συμφωνείτε; Να σας ρωτήσω κάτι; Πού είναι οι Έλληνες της Βουλγαρίας; Πού είναι οι Έλληνες της Π.Γ.Δ.Μ. - 'Μακεδονία' εγώ δεν την αποκαλώ - ;;; Γιατί από τις ελληνικές μειονότητες στα Βαλκάνια παρέμειναν μόνο ή κυρίως οι Έλληνες της Αλβανίας; Δεν μου αρέσει ο όρος "Βορειοηπειρώτης' διότι είναι όρος γεωγραφικός, και σαν τέτοιος αφορά και τους Αλβανούς και τους Βλα΄χους και τους Σλαβομακεδόνες που ζουν στη νότια Αλβανία (βόρειο κομμάτι της Ηπείρου).

Σίγουρα μένουν ακόμα να γίνουν πολλά για την ελληνική μειονότητα. Πάντως και η Αλβανία αλλά και η *χώρα μας έχουν κάνει προπαγάνδα για το θέμα αυτό.

* είμαι Έλληνας μουσουλμάνος αλλά έχω και βλάχικες και αρβανίτικες ρίζες (καταγωγή από Ήπειρο και Χαλκιδική)

Υ.Γ.
Μπορώ να το πω ότι και εσείς είστε ευγενέστατος, πράγμα που δεν έχω συναντήσει σε πολλούς εθνικόφρονες πατριώτες.Γεώργιος Παπασημάκης: Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Η ποιότητα του ανθρώπου φαίνεται κυρίως όταν συνομιλεί με ανθρώπους που έχουν αντίθετη άποψη. Είναι εύκολη η συνεννόηση όταν γίνεται με ομοϊδεάτες.

Πράγματι, όταν παρουσιάζει  κανείς τις ιδέες του με κόσμιο τρόπο τις υποστηρίζει πραγματικά ενώ όταν καταφεύγει σε ύβρεις κλπ τις υπονομεύει ο ίδιος. Έχουν στιγματιστεί έτσι ιδεολογίες, θρησκείες και κοσμοθεωρίες.

Δες το Ισλάμ. Τι προσφέρει στην εικόνα του η δράση των τζιχαντιστών;  Στο χριστιανισμό η δράση των "σταυροφόρων"; Στον ιουδαϊσμό οι ακραίοι κύκλοι του που μιλούν για παγκόσμια κυριαρχία;
κοκ
   

Πράγματι οι γηγενείς Έλληνες της Βορείου Ηπείρου αποτελούν όπως φαίνεται τη μεγαλύτερη Ελληνική μειονότητα στη Βαλκανική. Οι σφαγές, οι διωγμοί, οι αναγκαστικοί εξισλαμισμοί των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης από τους Τούρκους με τελευταίο το πογκρόμ και την εκδίωξη της Ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινουπόλεως δεν έχουν αφήσει παρά ελάχιστους Έλληνες στην περιοχή.

Οι Βούλγαροι κατέστρεψαν τον Ελληνισμό της Ανατολικής Ρωμυλίας. Ολόκληρες πόλεις Αγχίαλος, Βάρνα, Φιλιππούπολη κλπ γνώρισαν το διωγμό, τη σφαγή και τη λεηλασία με αποτέλεσμα οι εναπομείναντες Έλληνες να καταφύγουν στην έως τώρα απελευθερωμένη Ελλάδα.

Στο κράτος των Σκοπίων υπάρχει ο Ελληνισμός είτε ως ελληνόφωνοι είτε ως βλαχόφωνοι σε όλη τη νότια περιοχή από το Μοναστήρι έως τη Γευγελή, γεγονός που νομιμοποιεί τις Εθνικές διεκδικήσεις όχι μόνο με ιστορική αλλά εθνολογική βάση.

Είναι γνωστή σε όλους τους Έλληνες αλλά και στο εξωτερικό σε όσους έχουν μελετήσει το θέμα η καταπίεση των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου όχι μόνο από τα αλβανικά καθεστώτα, αλλά πολύ πιο πριν, από την εποχή της τουρκικής σκλαβιάς όπου οι τουρκαλβανοί ήταν οι χειρότεροι δήμιοι των σκλαβωμένων Ελλήνων.

Πόλεις και χωριά περνούσαν από το μαχαίρι των σταυρωτών της Βορείου Ηπείρου Τουρκαλβανών και οδηγούνταν στο θάνατο, την αιχμαλωσία ή τον αναγκαστικό εξισλαμισμό. Ήταν τέτοια η αγριότητα τους, που Έλληνες και Τούρκοι συμμάχησαν στην Πελοπόννησο για να τους εκδιώξουν από εκεί.

Φυσικά δεν είναι όλοι οι κάτοικοι της Αλβανίας ίδιοι. Στο Νότο κυριαρχεί ο αδούλωτος Ελληνισμός με κάστρο την ηρωική Χειμάρρα. Στη μέση Αλβανία υπάρχουν οι τόσκηδες, φύλο με Ελληνική επιρροή, όπως υπάρχουν και καθολικοί χριστιανοί κλπ.

Υπάρχουν όμως και οι φανατικοί ανθελληνικοί κύκλοι που επιδιώκουν τον αφελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, πολλοί εξ αυτών δηλώνουν τούρκοι και απεργάζονται από κοινού με αυτούς την νέα υποδούλωση και της ελεύθερης Ηπείρου αλλά και άλλων τμημάτων (Θεός φυλάξοι) της Ελληνικής επικράτειας. Τις ίδιες επιδιώξεις έχουν και οι δοσίλογοι εγκληματίες πολέμου τσάμηδες οι οποίοι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για τα φοβερά εγκλήματα που διέπραξαν ενάντια στον Ελληνισμό της Ηπείρου ως συνεργάτες των Γερμανών και των Ιταλών Ναζιστών και Φασιστών.

Τώρα γιατί δεν εξαφάνισαν τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου οι Αλβανοί. 

Α. Δεν ήταν αρκετά ισχυροί στις αρχές του 20ου αιώνα για να το καταφέρουν, το κράτος τους το δημιούργησαν οι μεγάλες δυνάμεις για να αποφύγουν τον Ελληνικό και Σερβικό έλεγχο της Αδριατικής.

Β. Οι Βορειοηπειρώτες ήταν συμπαγής και ισχυρή εθνική ομάδα σε βαθμό που πέτυχε την αυτονομία της (1914)  μετά την αποχώρηση του Ελληνικού Στρατού από την περιοχή. Οι Βορειοηπειρώτες νίκησαν κατ' επανάληψη τους Αλβανούς.

Γ. Η Ελλάς, από της δημιουργίας του αλβανικού κράτους από τις ξένες δυνάμεις είναι ικανή μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να απελευθερώσει την κατεχόμενη Ήπειρο λόγω της συντριπτικής υπεροπλίας του Ελληνικού Στρατού.  

Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα το πρωτόκολλο της Κέρκυρας περί αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου. Επίσης ο αλβανικός λαός, ο οποίος έχει σε μεγάλο βαθμό ωφεληθεί από την παραμονή και εργασία εκατοντάδων χιλιάδων αλβανών στην Ελλάδα και τα χρήματα που αυτοί στέλνουν στην Αλβανία να έρθει σε σύγκλιση με τον Ελληνισμό. 

Η στενή σχέση με την Ελλάδα η οποία περνάει μέσα από το σεβασμό της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και η ευρωπαϊκή προοπτική θα αποτελέσει ένα λαμπρό μέλλον για τον αλβανικό λαό που θα πάρει τη θέση του στην ενωμένη Ευρώπη.

Εαν όμως συνεχίσει το καθεστώς τις παράνομες κατεδαφίσεις εκκλησιών, τις αρπαγές περιουσιών Ελλήνων πχ στη Χειμάρρα και την περεταίρω  πρόσδεση στο άρμα της τουρκίας το μέλλον είναι αβέβαιο.

Καλή συνέχεια.Γεώργιος Παπασημάκης
papasimakis@yahoo.gr
ereunitiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ομιλία του Γεωργίου Παπασημάκη για τον Παύλο Μελά στο προαύλιο της Οικίας του Ήρωα!

Το δισκοπότηρο της Αγιά Σοφιάς